Plivački klub Vračar - Beograd
 
 

 

KADA POČETI?

Za plivanje nikada nije kasno, neki su poČeli sa Časovima PLivanja joŠ kao bebe, neki su nauČili tek sa 14 godina.

KOji je uzrast najbolji za Školu plivanja?

Da biste dete odveli u školu plivanja, gde je dete samo u bazenu sa svojim učiteljem i drugarima, trebalo bi da sačekate da dete napuni najmanje 4 godine. Deca mlađa od 4-5 godina uglavnom nisu razvojno spremna za samostalne časove plivanja. Većina dvogodišnjaka i trogodišnjaka nije u stanju da sluša instruktora ili da prati uputstva koja su od velike važnosti, ne samo za učenje plivanja, nego i za siguran boravak u vodi.

Naravno, mlađu decu uvek možete odvesti na časove plivanja za bebe koji podrazumevaju i Vaš boravak u vodi. Rano učenje plivanja ne garantuje da će Vaše dete brže proplivati, sve zavisi od samog deteta, koliko se slobodno oseća u vodenoj sredini, koliko je spremno da sarađjuje i da prati uputstva. ali će se dete navikavati na vodu i kasnije uživati. Neka deca su spremna za samostalan boravak u bazenu već sa 3 godine dok su neki spremni tek sa 6-7.

Osim godina, visina od 105-110cm omogućava detetu samostalno i stabilno stajanje u malom bazenu, tako da se smanjuje mogući osećaj straha.